Review, Waterverven

Winsor & Newton Cotman Sketcher’s Pocket Box review

Een paar weken geleden heb ik de knoop doorgehakt en het goedkope sketcher’s box setje van Winsor & Newton Cotman aangeschaft. Dit is een met aquarelverf gevuld doosje wat makkelijk in je binnenzak past en dus gemakkelijk mee te nemen is over straat en tijdens het reizen! Ik vind het vooral handig dat ik nu makkelijk voldoende waterverf materiaal mee kan nemen op mijn aankomende reis naar Zweden.

Meer waterverf sets? Ik heb een artikel geschreven over mijn top 3 waterverf sets.

Uiterlijk

Het doosje was in eerste instantie kleiner dan ik had verwacht, het doosje is 6 bij 13 centimeter groot (11 bij 13 centimeter wanneer opengeklapt). Het kleine formaat maakt hem echter alleen maar makkelijker voor het reizen en ik hoor van veel mensen dat de verf in deze doosjes van Winsor & Newton Cotman heel lang meegaat.

De Sketcher’s Pocket Box is gemaakt van hard, hoge kwaliteit plastic. Als je hem oppakt voel je gelijk de hoge kwaliteit en dus ook waar je de extra paar euro voor hebt neergelegd; dit doosje is stevig en zal niet makkelijk zomaar opengaan.

Het doosje opent en sluit gemakkelijk en voelt stevig aan. Dit is niet goedkope troep wat na een paar maanden kapot zal gaan, maar een aquarel set die zomaar een goed aantal jaar meegaat.

Binnenkant

Als je de Sketcher’s Pocket Box opendoet zie je gelijk 12 halve napjes die gevuld zijn met nog ingepakte, verharde verf. Je hoeft dus vrij weinig te doen om daadwerkelijk aan het verven te gaan! Omdat er dus weinig voorbereiding nodig is zou ik deze aquarel set dus aanraden aan beginners.

Ook bevat het doosje een penseel wat mooi in de ruimte ter hoogte van het scharnier van de Sketcher’s Pocket Box past. Het penseel zit in een soort cilinder die als dop maar ook als verlenging van het penseel dient. De hoge kwaliteit die je van Winsor & Newton Cotman penselen kent zit ook in dit penseeltje, het gaat soepel over het papier ende haren blijven goed bij elkaar. Het penseel zelf is wel relatief klein, het is dus handig om een groter penseel mee te nemen als je niet van kleine details houdt bij het waterverven.

De Winsor & Newton Cotman Sketcher’s Pocket Box heeft naast de 12 reeds gevulde halve napjes, ook 3 grote lege vakken die gebruikt kunnen worden om te mengen. De verf droogt mooi op bovenop het plastic zodat je kleuren kan mengen en die later weer kan gebruiken door simpelweg het gewenste meng vak weer vochtig te maken.

Kleuren

De Sketcher’s Pocket Box bevat 12 kleuren; Lemon Yellow, Cadmium Yellow, Cadmium Red Pale Hue, Crimson Alizarin, Ultramarine, Intense Blue, Emerald Green, Sap Green, Yellow Ochre, Burnt Sienna, Burnt Umber, China White. Dit is een mooi kleurenspectrum met genoeg kleuren voor de meeste werken, het enige wat ik mis is zwart, dit is echter makkelijk te krijgen door middel van mengen maar toch iets dat ik liever had gezien in de plaats van het napje met wit.

Verf

De verf in de Pocket Box is de verf die je normaal van Winsor & Newton Cotman gewend bent. De verf is van hoge kwaliteit met een hoog percentage pigment. De kleuren komen helder naar voren, zelfs op heel licht printer papier. Na het drogen zijn de kleuren vaak net iets lichter dan nat maar dat is te verwachten.

Voor wie?

Deze set kan ik aanraden aan mensen die willen beginnen met het waterverven en mensen die een waterverf set vaak bij de hand willen hebben zoals reizigers en impulsieve waterververs (als dat bestaat). Ben jij toevallig een beginner? Zorg er dan ook voor dat je dit artikel een kijkje geeft, het legt de basis van het waterverven uit.

Deze waterverf set is ideaal voor beginners omdat de set alle kleuren heeft die je nodig zal hebben als beginnend waterverver. Ook zit er een heel goed penseel bij die gebruikt kan worden voor kleinere werken en voor het experimenteren. Daarnaast zijn de mengvlakken fijn omdat je dan geen palette aan hoeft te schaffen. Meer informatie over aquarelsets voor beginners kun je hier vinden.

Voor onze reizigers is het perfect omdat je hem makkelijk in je bagage kan meenemen; de doos blijft goed dichtzitten en is stevig, de Sketcher’s Pocket Box kan dus wel tegen een stootje. Ook past hij makkelijk in je zak zodat je tussen een stads- of bergwandeling door gemakkelijk aan het waterverven kunt als je iets moois ziet.

Samenvatting

De Sketcher’s Pocket Box van Winsor & Newton Cotman is een hele fijne, complete aquarel set die je zonder zorgen in je bagage, zak of tas kan laten zitten. Hij is stevig en zal niet snel openspringen. Ook is hij vanwege het complete kleurenspectrum en het fijne penseel perfect voor beginners. Wil jij starten met aquarellen of ben je op zoek naar iets mobielers dan een koffer vol verf spullen? Neem dan deze Pocket box van Winsor & Newton Cotman in huis!

Geef een reactie