Waterverven

Is waterverven voor beginners?

Waterverven is een perfect medium voor beginners.

Het is het medium waar ik zelf ook mee begonnen ben!

Waterverven, ook wel aquarellen genoemd, is heel erg beginner vriendelijk, niet alleen vanwege de prijs, maar vooral vanwege de waterverf stijl die veel ruimte voor fouten biedt.

De meeste waterverfschilderijen zijn bijvoorbeeld niet helemaal binnen de lijntjes of hebben vlakkend die over elkaar lopen, dit hoort gewoon bij deze kunstvorm.

Maak je dus geen zorgen als dat eigenwijze water zijn eigen weg over het papier vindt, dit hoort allemaal bij het aquarellen.

Wat heb je nodig om te beginnen met waterverven?

Daarnaast is waterverven ook heel gunstig voor beginnend artiesten op een budget, voor minder dan 20 euro heb je al een uitgebreid aquarel setje inclusief een kwast.

Voor nog iets van 5 euro heb je speciaal aquarelpapier voor als je geen zin hebt om op kreukelig printerpapier te schilderen.

Dit heb je nodig om te beginnen met waterverven

Als je niet wilt investeren in aquarelpapier kun je ook printerpapier gebruiken, dit kan echter door de hoeveelheid water dat bij aquarellen komt kijken, snel gaan kreukelen.

Waarom waterverven en geen ander medium?

Waterverven is gewoon heel erg leuk en goedkoop. ‘Fouten’ kun je makkelijk wegschuiven als intentioneel en als je oefent op printerpapier kost het ook helemaal niks.

De verf gaat super lang mee, je kan dus zorgeloos experimenteren zonder verf te verliezen.

Geef een reactie