Waterverven

Lijst van aquarel benodigdheden

Lijkt waterverven en aquarellen je wel interessant? Mooi! Ik vind waterverven ook superleuk en zorg er graag voor dat nog meer mensen deelnemen aan deze geweldige hobby. (voor de nieuwelingen, waterverf = aquarel).

Mannetje in roeiboot

Om met het aquarellen te beginnen heb je uiteraard een paar dingen nodig, gelukkig heb je vrij weinig nodig om te beginnen met waterverven en het kost ook niet de wereld.

In dit artikel laat ik je zien wat je allemaal nodig hebt om met het waterverven/aquarellen te beginnen.

Wat je nodig hebt

Om te beginnen met waterverven heb je het volgende nodig;

  • Waterverf
  • Aquarelpenseel
  • Aquarelpapier

Aquarel set (aquarelverf + penseel)

Als je een beginner bent raad ik altijd aan om een aquarel setje aan te schaffen, hier zit al meer dan genoeg verf, kleuren en vaak ook al een penseeltje bij.

Een aquarel set is vaak een stuk voordeliger dan los alle verf kopen, meestal ben je voor rond de 15 euro klaar om te beginnen.

De set die ik een jaar geleden gekocht heb zit nog voor meer dan de helft vol, een klein aquarel setje kan echt jaren meegaan!

Ik kan zelf de winsor & newton cotman pocketbox heel erg aanraden, anders kun je hier mijn top 3 aquarel sets zien.

De penselen die bij deze sets komen zijn echter vaak vrij klein, daarom kun je als je nog wat extra budget hebt ook wat mooie van gogh penselen erbij kopen. Lees hier meer over aquarelpenselen.

Aquarel papier

Je hebt natuurlijk ook iets nodig om op te verven!

Bij aquarel gebruik je hier meestal aquarelpapier voor, als je met een klein budget werkt is printerpapier in het begin natuurlijk ook te gebruiken.

Ik heb een heel artikel geschreven over aquarelpapier waar alles precies uitgelegd staat.

Als je hier geen tijd voor of zin in hebt, kun je altijd dit aquarelpapier halen, dat werkt altijd goed en je zult als beginner toch weinig verschil voelen.

Alle producten op een rijtje

Hier nog even alle benodigdheden voor aquarellen op een rijtje. Dit zijn de producten die ik aan kan bevelen aan iedereen die begint met aquarellen.

aquarel set:

(Optioneel bij waterverf set) Aquarel penselen

Aquarel papier (printer papier is in het begin ook voldoende)

Geef een reactie